ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ

 

Комітет

з питань державного будівництва та місцевого самоврядування

 

Протокол засідання № 67/41

                                                                                     14 липня 2009 року                                                                                             08 год. 00 хв.

                                                                                      м. Київ,

                                                                                      вул. Садова, 3а

                                                                                      кім. 416

 

                                       

Голова Комітету Омельченко О.О.

За Секретаря Комітету Сінченко В.М.

Присутні: члени Комітету: Боднар О.Б., Павленко В.В., Петренко В.М., Подгорний С.П., Трайдук М.Ф.

Відсутні: Ключковський Ю.Б., Черноморов О.М., Гордієнко С.В., Льовочкін С.В., Матвієнко А.С.

Відповідальні працівники секретаріату Комітету: Завідувач секретаріату Комітету Малюга А.В., заступник Завідувача секретаріату Комітету Данилюк О.А., головні консультанти: Дмитрук Л.В., Желтова О.М., Корнієнко Т.М., Рибак О.Ф., Шкуріна Л.Б.

 

***

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

 

1. Про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо виборів Президента України (реєстр. №4741, друге читання).

 

***

СЛУХАЛИ: інформацію Голови Комітету О.Омельченка про проект порядку денного засідання Комітету.

Голова Комітету повідомив присутнім, що до нього звернулися народні депутати України О.Боднар, В.Павленко, С.Подгорний, М.Трайдук з пропозицію скликати позапланове засідання Комітету відповідно до частини другої статі 43 Закону України «Про комітети Верховної Ради України» з метою підготовки до другого читання проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо виборів Президента України (реєстр. №4741).

О.Омельченко запропонував членам Комітету ознайомитись із проектом порядку денного засідання Комітету та висловити щодо нього свої зауваження та пропозиції. Пропозицій та зауважень не надійшло.

Голова Комітету вніс пропозицію щодо прийняття шляхом голосування порядку денного засідання Комітету в цілому з таким питанням:

1. Про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо виборів Президента України (реєстр. №4741, друге читання).

 

УХВАЛИЛИ:

1.Затвердити порядок денний засідання комітету в цілому.

ГОЛОСУВАЛИ:За” - одноголосно.

Рішення прийнято.

 

 

1.

СЛУХАЛИ: інформацію голови підкомітету з питань виборчого законодавства та об’єднань громадян С.Подгорного про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо виборів Президента України (реєстр. №4741, друге читання).

Доповідач нагадав присутнім про те, що проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо виборів Президента України (реєстр. №4741 від 30.06.2009 р.), поданий народними депутатами України О.Лавриновичем, А.Портновим, О.Лукаш, Р.Зваричем з метою вдосконалення чинної редакції Закону України «Про вибори Президента України», було прийнято Верховною Радою України за наслідками розгляду у першому читанні 01.07.2009 р. за основу. При цьому Комітет отримав доручення парламенту доопрацювати зазначений законопроект з урахуванням зауважень і пропозицій суб’єктів права законодавчої ініціативи, скоротивши строки подання та розгляду таких зауважень і пропозицій, та запропонувати Комітету внести цей законопроект на розгляд Верховної Ради України у другому читанні.

До прийнятого за основу законопроекту надійшло понад 450 пропозицій і поправок від 23 суб’єктів права законодавчої ініціативи, які було розглянуто у підкомітеті з питань виборчого законодавства та об’єднань громадян. За наслідками цього розгляду підкомітетом подається на засідання  Комітету підготовлений до другого читання законопроект реєстр. №4741 у вигляді порівняльної таблиці.

Голова підкомітету звернув увагу на характер регулювання окремих ключових питань виборчого процесу, який пропонується підкомітетом. Так передбачається, що списки виборців, у тому числі і для повторного голосування,  будуть складатись на базі даних Державного реєстру виборців, перестає існувати інститут відкріпних посвідчень, формування виборчих комісій здійснюватиметься виключно за пропозиціями кандидатів у Президенти України, при цьому знімається обмеження щодо їх кількісного складу.

 

С.Подгорний запропонував до розгляду проект висновку Комітету з питання порядку денного, підготовлений підкомітетом з питань виборчого законодавства та об’єднань громадян.

В обговоренні питання взяли участь: присутні народні депутати України.

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України відповідно до п.3 частини першої статті 123 Регламенту Верховної Ради України проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо виборів Президента України (реєстр. №4741) за результатами розгляду в другому читанні прийняти в другому читанні та в цілому (порівняльна таблиця додається).

2. Доручити виступити на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання голові підкомітету з питань виборчого законодавства та об’єднань громадян, народному депутату України Подгорному С.П.

ГОЛОСУВАЛИ: “За” – одноголосно.

Рішення прийнято.

 

 

 

 

 

 

 

 Голова Комітету                                                      О. ОМЕЛЬЧЕНКО

 

 

     За Секретаря Комітету                                                   В. СІНЧЕНКО

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ПИТАННЯ ПОРЯДКУ ДЕННОГО,

ЯКІ РОЗГЛЯНУЛИ НА ЗАСІДАННІ КОМІТЕТУ

14.07.2009 року

 

 

 

1. Про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо виборів Президента України (реєстр. №4741, друге читання).

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“4 cесія 6 скликання ”

25 грудня 2013 17:27
25 грудня 2013 17:24
27 листопада 2013 14:43
27 листопада 2013 14:35
27 листопада 2013 14:33
27 листопада 2013 14:29
27 листопада 2013 14:28
27 листопада 2013 14:25
27 листопада 2013 14:24
27 листопада 2013 14:23